Zseblámpás veszprémi börtöntúrák

Elő a túrabakancsokkal és irány a hegytető vagy az Alföld rónája! A szomszéd vár március 25-i adása kirándulástippet ad és múzeumi látnivalókra is felhívja a figyelmet.
Várnai Adrienn

2022. március 28. 12:51

Zseblámpás veszprémi börtöntúrák

AKTÍV

Aki Sopron felé veszi az irányt, az ki ne hagyja a felújított Kecske-hegyi kilátót, amelyet a Tómalom és Fertőrákos közötti területen áll. A tizenegy méter magasan található kilátószintre ötvenhat falépcsőn lehet feljutni, tetejéről rálátni a Fertő-tóra és Sopronra is. Az építmény csak gyalog közelíthető meg. A Nagytómalomtól és Fertőrákos felől is körülbelül harminc percre van a Kecske-hegy panorámapontja.

 

TIPPADÓ

A honfoglalás kori magyarok mindennapjait bemutató kiállítással nyitott újra a téli szünet után a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az Elit alakulat 2.0 című kiállítás a Bodrogközben, Karosnál talált temetőket mutatja be, amelyek az időszak leggazdagabb vezérsírjait rejtették.

 

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum a következő hónapokban zseblámpás börtöntúrákat indít, hogy az érdeklődők egy különleges tárlatvezetés keretében még utoljára megnézhessék a legendás mínusz harmadik emelet zárkáit.

 

MESTEREK

Aprólékosan kidolgozott rajzok, szitanyomatok, rézmetszetek, festmények – sokféle technikával, sokféle témát örökített meg a kiskunhalasi származású Berki Viola. Az országos elismertséget szerző, Munkácsy-díjas művésznő élete alkonyán a városnak adományozta a hagyatékát. Állandó kiállítása a Berki Galériában látható. Aki Kiskunhalason jár, és szeretné megismerni Berki Viola sajátos képi világát, látogasson el a nevét viselő galériába!

 

RELAX

Aki nem akar hegyet mászni, kiállítótermekben nézelődni, de kedve lenne egy kellemes sétához a természetben, annak jó szívvel ajánlom, hogy járják be a Tisza holtágat Mártélynál. A természet már éled és a Tisza ilyenkor tavasszal is elvarázsolja az embert.