Voksra váró: a háborúról és Putyinról szól a választási kampány

Tizenhat nappal vagyunk a választások előtt, a háború tematizálja most talán leginkább a közéletet. Ma reggelre pedig furcsa dologra ébredhettünk. A fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának az elnöke azt posztolta ki Facebook-oldalára, hogy Ruszkik haza, legyen béke! „Eltévedt?”
Cservenák Zoltán

2022. március 18. 17:38

Voksra váró: a háborúról és
Putyinról szól a választási kampány
  • Teljes kiállás Ukrajna mellett, minden idők legkorruptabb kormánya a mostani – ez volt az ellenzék legfontosabb üzenete március 15-e alkalmából. Mindeközben a CÖF megmutatta, hogy ismét milyen sokan állnak ki a kormány mellett a Békemeneten, Orbán Viktor pedig beszédében leginkább az ellenzéket szapulta.
  • A választás előtt két héttel egyre inkább úgy tűnik, hogy a háború és a kormány Putyin-barátsága uralja a kampányt. Erről is beszélgetünk Szűcs Zoltán Gábor politológussal és Hadházy Ákossal, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjével.
  • Mindeközben egyre több szervezet igyekszik tenni azért, hogy elkerülhetők legyenek a választási csalások. Ez lesz a témánk Balogh Fruzsinával a Civil Kollégium Alapítvány aktivistájával.

 

Nézze a Voksra várót itt! Kezdés fél nyolckor!

Címlapon

mutasd mind