Vasalódeszkás tanár a Témában: Harminc éve egyre elkeserítőbb a helyzet az oktatásban, megosztották a tanárokat, a kormány semmibe veszi a pedagógusokat

Vezsenyi László elfogadhatatlannak tartja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma azzal intézi el a tanárok sztrájkját, hogy baloldali kampányakcióról van szó. Szerinte kormányokon átívelő az oktatás és a pedagógusok problémája. Azt is mondta, tanárként kötelességünk segíteni egy nemi identitását kereső fiatalt, ez még nem jelenti a nemátalakító műtétek propagálását.
Szeged.hu

2022. január 28. 07:42

Vasalódeszkás tanár a Témában: Harminc éve egyre elkeserítőbb a helyzet az oktatásban, megosztották a tanárokat, a kormány semmibe veszi a pedagógusokat

Törvénytelennek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusok hétfőre tervezett kétórás figyelmeztető sztrájkját. A tanárok felháborodtak. Vezsenyi László, a makói vasalódeszkás testnevelő tanár is ismét úszósapkát vett, már nincs kedve viccelni, azt mondja, sztrájkolni fog.

 

 

Vezsenyi László a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában arról beszélt, harminc éve egyre elkeserítőbbnek látja a helyzetet a közoktatásban, és elfogadhatatlannak tartja, hogy a tanárok hétfői sztrájkjáról úgy beszél a kormány, mintha Gyurcsány Ferenc, a baloldal vagy bárki más akciója lenne.

 

„Ez csak azt bizonyítja, hogy mennyire semmibe veszi a kormány a pedagógusokat. Még az önálló gondolkodást is elvitatja tőlük” 

 

– fogalmazott a vasalódeszkás tanárként országosan ismertté vált makói pedagógus.

 

Vezsenyi László szerint a tanárok fizetése egy dolog, de a tanárok számára elkeserítő az a népszavazási kezdeményezés is, ami azt sugallja, hogy bárki nemátalakító műtéteket népszerűsítene az iskolákban. 

 

„Harmincegynéhány éve vagyok a pályán, én még nem is hallottam olyan iskoláról és nem is tapasztaltam ilyet, hogy ez megtörtént volna” 

 

– mondta, ugyanakkor hozzátette: találkoznak olyan gyerekekkel, akiknek komoly problémát okoz a nemi identitásának megtalálása, felvállalása.

 

A vasalódeszkás tanár úgy fogalmazott: tanárként megtehetik, hogy becsukják a szemüket, és nem vesznek tudomást ezekről a gyerekekről, de akkor nem kell csodálkozni, hogy ha egyre több lesz az öngyilkos fiatal. De ez nem azt jelenti, hogy propagálnák a nemátalakító műtéteket.

 

Vezsenyi László szerint mivel a politika folyamatosan ott van a tanárok életében, a tanárok is megfogalmazhatnak nagypolitikai véleményt olyan fontos témákról, mint az oktatás és a gyerekek nevelése.

 

„Korábban sem tetszett minden. Amikor azt mondom, hogy folyamatosan rosszabb lett, azt nem csak a Fidesz-kormányzatra értem” – szögezte le a vasalódeszkás tanár, aki szerint a pedagógusbéreket mindig tűzoltásként emelték, így volt ez 2002-ben és 2014-ben is, de soha nem annyira, amennyire kellett volna.

 

Szerinte becsapták a pedagógusokat legutóbb is, mert nem arról volt szó, hogy négy évig tart majd a béremelés, aminek az értéke értékét veszítette, mire megtörtént.

 

 

Vezsenyi László úgy látja, felszalámizta, megosztotta a tanárokat a politika és a kormány, ami hiába ígér 2023-ra béremelést, egyelőre senki nem tud erről semmit.

 

Nézze meg a vasalódeszkás tanár oktatóvideóját a karantén idején végzett testnevelés óráról!

A videóban Vezsenyi László egy vasalódeszka segítségével oktatja az úszást karanténba kényszerült diákjainak, amiért a tankerület akkori vezetője eltiltott a tanítástól. Végül az oktatási jogok biztosa indított vizsgálatot, aminek a végén a vasalódeszkás tanár visszatérhetett a makói iskolába, míg Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője lemondott.

 

Címlapon

mutasd mind