Választások, tanárhiány, egy oltatlan tanár története, elszabadult ingatlanárak – ezek a szerdai Téma témái

A Szeged Televízió hírháttérműsora Balogh Judittal. A szerda esti vendégek: Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő, Tarnay Attila szakszervezeti vezető és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.
Vass Imre

2022. január 19. 18:27

Választások, tanárhiány, egy oltatlan tanár története, elszabadult ingatlanárak – ezek a szerdai
Téma témái

A szerdai Téma témái:

 

  • Aggódik az unió, hogy nem lesz teljesen demokratikus a magyar választás, ezért 19 uniós tagország teljes körű megfigyelést kér. Gyöngyösi Mártont, a Jobbik EP-képviselőjét kérdezi Balogh Judit.

 

  • Egyre súlyosabb probléma a tanárhiány, egy szegedi gimnáziumban például a spanyolból érettségiző diákok maradtak nyelvtanár nélkül. Közben a pedagógusok sztrájkra készülnek megalázó fizetéseik miatt. Vendég: Tarnay Attila, a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnöke. Balogh Judit egy olyan tanárral is beszélget a műsorban, aki épp fizetés nélküli szabadságon van, mert nem vette fel az oltást.

 

  • 42-43 millió forintba kerül ma az a lakás, amit 10 éve még 20 millió forintért lehetett megvenni. Az első lakáshoz jutás ilyen elszabadult árak mellett szinte lehetetlen. Mi lehet erre, a generációk életét meghatározó problémára a megoldás? Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke a Témában.

 

Az adás Szeged Televízió műsorán, valamint a Facebookon és a YouTube-on is nézhető élőben, valamint visszanézhető később.

 

Az adást megnézheti itt is:

 

Címlapon

mutasd mind