Újra napvitorlák a Kárász utcán, újra sztrájkolnak a pedagógusok, Angyali üdvözlet a múzeumban – Szegedi Híradó 2023. március 16-án

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2023. március 16. 19:00

Újra napvitorlák a Kárász utcán, újra sztrájkolnak a pedagógusok, Angyali üdvözlet a múzeumban – Szegedi Híradó 2023. március 16-án

A szerkesztő ajánlata a mai híradóból:

  • Tavaly kerültek fel először napvitorlák a Kárász utcára, hogy kánikulában árnyékot adjanak és csökkentsék a hőséget azon a szakaszon. A szegediek többségének a tetszését elnyerték az árnyékolók, idén így már több helyszínre kerülnek majd ki. A munkálatok már csütörtökön elkezdődtek.

 

  • Becslések szerint akár tízezeren is lehetnek azok a tanárok, akik csütörtökön és pénteken ismét sztrájkba léptek. Szegeden 12 iskolában voltak olyan pedagógusok és oktatók, akik nem vették fel a munkát. A pedagógusszakszervezetek közben a kormánnyal tárgyalnak a béremelésről és a készülő új státusztörvényről is, ám úgy érzik, a hatalom továbbra sem hallgatja meg kéréseiket.

 

  • Elítélték azt a hat vádlottat Joób Márton ügyében, akik megállapodtak a büntetésükről. Rendre felfüggesztett börtönbüntetéseket, pénzbírságokat, gazdasági társaság vezetésétől való eltiltásokat kaptak. Elismerték a költségvetési csalásokat és megbánták tettüket. Két esetben jogerős az ítélet, három esetben három nap gondolkodási időt kért az ügyész, egy vádlott pedig a vagyonelkobzása ellen nyújtott be fellebbezést.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind