Ujhelyi István a Témában: Hogyan számolta el az ingyenes tesztelés 900 millióját az Orbán-kormány?

Hova tűnt az a 900 millió forint, amellyel az unió az ingyenes teszteket finanszírozta Magyarországon? Erről beszélgetett Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója Ujhelyi István, Szeged szocialista EP-képviselőjével.
Garai Szakács László

2022. január 13. 20:46

Ujhelyi István a Témában: Hogyan
számolta el az ingyenes tesztelés 900 millióját az Orbán-kormány?

Egy évvel ezelőtt az Európai Parlamentben tette meg azt a kezdeményezést Szeged EP-képviselője, hogy ha létrehozza Brüsszel az uniós digitális igazolványt a koronavírussal kapcsolatosan, akkor legyen egy olyan alap is, amiből ingyenesen lehessen tesztelni. Ez egy százmillió eurós csomag volt, amiben hazánk is részt vett, 900 millió forintot kapott Magyarország ebből az uniós alapból.

 

– Senki nem látott egyetlen olyan kormányzati felhívást sem, ahol jelentkezni lehetett volna ingyenes tesztelésre – közölte Ujhelyi István, aki szerint súlyos dologra tapintott rá.

 

Egy héttel ezelőtt hivatalosan is feltette a kérdést a kormánynak Ujhelyi. „Ha nem válaszolnak, akkor mis másra gondolna az ember, mint hogy ugyanott vagyunk megint, mint számos esetben, lélegeztetőgépek, maszkbeszerzés, kínai vakcina beszerzése kapcsán.” Szeged EP-képviselője szerint nagyon úgy tűnik, megint fontosabb volt a Fidesz politikusainak nyerészkedni a magyar társadalom járványfélelmén.

Emellett Szeged EP-képviselőjének megvolt arról is a véleménye, hogy a kormány tíz évre titkosítja az Operatív Törzs működésével kapcsolatos összes információt.

 

– Gyomorforgató – mondta sommásan Ujhelyi, aki azt is megjegyezte, nincs még egy olyan társadalom Európában, amelyik eltűrné mindazt, amit a kormánya tesz vele titkosításban, adateltagadásban, nyerészkedésben.

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!