Ügyészség: nem rabolták el Szabó Bálintot – Szegedi Híradó, 2022. október 3-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. október 03. 19:00

Ügyészség: nem rabolták el Szabó
Bálintot – Szegedi Híradó, 2022. október 3-án
  • Megdöbbentette a Szegeden élő zsidó közösséget, hogy a városban Horthy emlékmű készül. Az állami tulajdonú Délvidék Házban a vitézi rend állítana domborművet az egykori kormányzónak. A híradónk által megkérdezett történész szerint nincs okunk ünnepelni Horthyt, mert komoly szerepe volt a zsidóüldözésben és a világháborús vereségben. Érdekes a konferencia napjának a kiválasztása is, hiszen 1944-ben, október 15-én vette át a hatalmat Szálasi Ferenc és bukott meg végleg a Horthy-rezsim.
  • Szinte nincs olyan nap, hogy az ország valamelyik iskolájában ne legyen megmozdulás a pedagógus-béremelés és a minőségi oktatás érdekében. Szegeden is egyre többen mozdulnak meg. A hétvégén gimnazisták tüntettek virrasztással a Dugonics téren. A Deák Ferenc Gimnáziumban pedig folytatódott a gördülősztrájk, de a legtöbb megmozdulást szerdára tervezik. Közben ma a parlament költségvetési bizottsága leszavazta a Párbeszéd negyvenöt százalékos pedagógus béremelésről szóló javaslatát.
  • Szabó Bálintot nem rabolták el, nem kötözték meg a kezét cipőfűzővel és nem gyújtották meg mellette a szalmabálákat – legalábbis ezt állapította meg a rendőrségi vizsgálat. Ezért a Makói Járási Ügyészség vádat emelt a szegedi önkormányzati képviselő ellen.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind