Tóth Bertalan a Voksra váróban: Igazságosabbá tennénk a rezsicsökkentést! (frissítve)

Az MSZP társelnöke a Szeged Televízió választási magazinműsorában arról is beszélt, hogyan alakítaná át a rezsidíjat a Márki-Zay Péter vezette kormány április 3. után.
Garai Szakács László

2022. február 18. 19:15

Tóth Bertalan a Voksra váróban:
Igazságosabbá tennénk a rezsicsökkentést! (frissítve)

Sávos árszabást alkalmazna a szegényebb családok védelmében az ellenzék a rezsiáraknál. Ezt azt jelenti, hogy a keveset fogyasztók olcsóbban kapnák a vizet, a villanyt, az áramot, mint például azok, akik több száz négyzetméteres házukat és úszómedencéjüket fűtik a kedvezményes rezsidíjból. Ez azonban nem a rezsicsökkentés eltörlését, hanem az igazságosabbá tételét jelentené – hangsúlyozta a Szeged Televízió Voksra váró című műsorában Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.

 

Mi lesz még a műsorban?

  • Kéri László politológussal Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója, Orbán Viktor és Márki-Zay Péter évértékelőjéről beszélget.
  • Győrffy Dóra politológus, közgazdász, egyetemi tanár a kormány gazdasági teljesítményét elemzik, ízelítőnek két adat, amik az Orbán-kormány költekezését az elmúlt években:
    • 5000 milliárd forintos államháztartási hiány,
    • 65-ről 80 százalék fölé emelkedő GDP-arányos államadósság, ami eléri a 40 ezer milliárd forintot.

 

Kezdés rögtön a híradó után!

A Voksra várót követhetik a televízió Facebook-oldalán, vagy a YouTube-csatornáján, de itt is, ebben a cikkben is itt van a videó.

 

Címlapon

mutasd mind