Tízezer forintos támogatás: a rokkantnyugdíjasoknak is jelentkezniük kell

Mintegy 4500 rokkantsági ellátásban részesülő szegedi jelentkezését várja az önkormányzat, hogy egyszeri 10 ezer forintos támogatásban részesíthesse őket. Erre azért van szükség, mert az állami Nyugdíjfolyósító Intézet visszatartja azokat az adatokat, amik alapján kiderülhetne, pontosan kik jogosultak a támogatásra és milyen címen lehet értesíteni őket.
Várnai Adrienn

2022. szeptember 02. 09:54

Tízezer forintos támogatás: a
rokkantnyugdíjasoknak is jelentkezniük kell

A szegedi önkormányzat évek óta mintegy 36 ezer nyugdíjast támogat egyszeri 10 ezer forinttal. És bár idén már jövedelemhatárhoz kötik ezt a juttatást, azonban bevennék a támogatottak körébe a rokkantsági ellátásban részesülőket is. Kiderült azonban, hogy az önkormányzat nem tudja az érintetteket levélben értesíteni, mert a Nyugdíjfolyósító Intézettől hiába kértek, nem kaptak adatokat arról, kik tartoznak ebbe a körbe. Adategyeztetési és adatvédelmi problémákra hivatkoztak – közölte Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere.

 

Az önkormányzat a saját rendszerében eddig ötszáz főt tudott beazonosítani, számukra már kipostázták a szükséges nyomtatványokat. Az alpolgármester viszont azt kéri, hogy a többi szegedi rokkant-járadékos is jelentkezzen a Városháza ügyfélszolgálatán személyesen vagy elektronikus úton, hogy a város nyilvántartásba tudja venni őket is a támogatás nyújtásához. A 10 ezer forintos segítséget az elbírálás után napokon belül kézhez kapják a jogosultak.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió tudósítását!

Címlapon

mutasd mind