Szentpéteri-Nagy Richárd a Témában: Tisztességtelen eszközöket is bevet a kormány

Hivatalos NAV-levélben kampányol a kormány. Bár az értesítés az adóvisszatérítésekről kéne, hogy szóljon ehhez képest még Gyurcsányozást is olvashatunk benne; amellett, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra.
Vass Imre

2022. február 09. 11:57

Szentpéteri-Nagy Richárd a Témában: Tisztességtelen eszközöket is bevet a kormány

Szentpéteri-Nagy Richárd alkotmányjogászt a keddi Témában azt mondta, ez egyértelműen visszaélés. Bármennyire is próbálja meg jogilag védeni magát a kormány, akkor is elfogadhatatlan, hogy állami szerv ilyen módon részt vesz a választási kampányban.

 

Az EBESZ megfigyelői nem csak a szavazás napján, hanem már a kampány idején hazánkban lesznek és figyelemmel kísérik az eseményeket.

 

Szentpéteri-Nagy Richárd szerint óriási előnyben van a kormány, annyira lejt a pálya feléjük, hogy ez az EBESZ megfigyelőinek is fel fog tűnni. Hozzátette, a mostani választás nem lesz se szabad, se tisztességes.

 

A korábbi választások tapasztalatai alapján az EBESZ tíz ajánlást fogalmazott meg, azonban ezek egyikét sem fogadta el az Orbán-kormány. Az alkotmányjogász szerint a mostani EBESZ misszió jelentés sokkal nagyobb hatással lesz majd, mint az eddigiek.

 

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg:

 

Címlapon

mutasd mind