Téma szerdán: tüntetések az oktatásért, növelni kell a szegedi energiaválság-keretet, bajban a segélyszervezetek (frissítve)

A Szeged Televízió hírháttérműsora Balogh Judittal.
Szeged.hu

2022. október 05. 19:30

Téma szerdán: tüntetések az oktatásért, növelni kell a szegedi energiaválság-keretet, bajban a segélyszervezetek (frissítve)

A szerdai Téma témái:

 

  • Élőlánc Budapesten és szinte minden nagyvárosban, így Szegeden is. Demonstrációk, tüntetések, petíciók – égképp elegük lett a tanároknak a megalázó bérekből és munkakörülményekből. Vendégünk: Milodánovics-Hegyi Adrienn a Deák Ferenc Gimnázium tanára és Tóth Károly, szegedi önkormányzati képviselő.
  • Nem lesz elég az 1,2 milliárdos energiaválság-keret, amit Szeged akart létrehozni a gázárak kompenzálására. A kormány péntek esti rendelete után, miszerint az önkormányzatok és intézményeik kikerülnek a távhő kedvezményes díjából, most újabb 700 millió forintra lenne szükség. A stúdióban Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere.
  • Egyre többen állnak sorba a segélyszervezetek étel- és ruhaosztásain, mindeközben az áremelkedések a civilszervezeteket is sújtják és folyamatosan csökken azok száma, akik saját költségeik mellett még másokon is segíteni tudnak. Vendég: Holczer-Nagy Emese, a Heti Betevő Egyesület alapító tagja.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható

 

 

Címlapon

mutasd mind