Téma szerdán: mi lesz a Szegedi Nemzeti Színházban, most a színházigazgató-választás után? (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, Király Bence, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnöke és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.
Garai Szakács László

2023. május 10. 19:30

Téma szerdán: mi lesz a Szegedi
Nemzeti Színházban, most a színházigazgató-választás után? (frissítve)
  • Könnygáz a szembe, gumibot a fejre a Karmelitánál – 2018 után ismét előkerültek a keményebb fegyelmezőeszközök a rendőröknél. Öt éve a rabszolgatörvénynek keresztelt jogszabály ellen tüntetők a Parlamentet rohamozták meg, mostanság viszont egy építési területet elzáró kordon lebontásakor is lefújhatnak bárkit könnygázzal. Durvul a hatalom, vagy eddig volt elnéző? Fazekas Tamást, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédjét kérdezzük.
  • Valóban olcsóbb az ország- és vármegyebérlet, mint a korábbi bérletkonstrukciók, de ki fizeti ki a MÁV és a Volán bevételkiesését? Van, akik szerint nem biztos, hogy most és nem így kellene bevezetni az új bérleteket. Kapcsoljuk Király Bencét, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnökét.
  • Több kortárs darabbal frissítené fel a Szegedi Nemzeti Színház repertoárját Barnák László, aki az intézmény vezetésébe jobban bevonná kollégáit. A stúdióban Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható