Téma szerdán: gazdasági visszaesés, félbehagyott kormányprogram, szekértáborok (frissítve)

Balogh Judit vendégei:  Virovácz Péter, az ING vezető elemzője, Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester, Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet politikai elemzője.
Hollósi Zsolt

2023. május 17. 22:00

Téma szerdán: gazdasági visszaesés, félbehagyott kormányprogram, szekértáborok (frissítve)
  • Technikai recesszióban van a magyar gazdaság: a GDP, azaz a bruttó hazai össztermék 1,1 százalékkal kisebb most, mint tavaly ilyenkor. Sokkal nagyobb baj az, hogy a 2008-as világválság óta most először történt meg, hogy három egymást követő negyedévben is csökkenjen a gazdaságunk teljesítménye. Virovácz Pétert, az ING vezető elemzőjét kérdezzük.
  • Úgy néz ki, végleg bezárja a Modern Városok Programot a kormány. Bár Orbán Viktor Szegeden megígérte, hogy miden betűjét betartják, de a 19 ígéretből teljesen 2 valósult meg teljesen, a többi csak részben, vagy tervek formájában a fiókokat gazdagítja. Mi lesz így a harmadik Tisza-híddal? A stúdióban Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester.
  • Egyre jobban elkülönülnek a szavazótáborok az iskolai végzettség alapján, Magyarországon. A friss adatokról és az elkülönülés lehetséges okairól Pék Szabolccsal, az Iránytű Intézet politikai elemzőjével beszélgetünk.

 

 

Kezdés fél kilenckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható