Téma szerdán: el kell fogadjuk a ChatGPT-t? (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Szijjártó László orvoskamarai megyei elnök, Dragon Zoltán, a bölcsészkar Amerikanisztika Tanszékének adjunktusa és Györgyey János, a Szkeptikus Társaság alelnöke.
Garai Szakács László

2023. május 03. 19:36

Téma szerdán: el kell fogadjuk a ChatGPT-t? (frissítve)
  • Pontrendszer, több tíz kilométernyi utazás és szakmai korlátozás is vár a háziorvosokra Csongrád-Csanád megyében, ha nálunk is bevezetik az új alapellátási ügyeleti rendszert. De mi vár a betegekre? Szijjártó Lászlóval, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökével beszélgetünk.
  • Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának plágiumszabályzata foglalkozik a ChatGPT-vel azaz a mesterségesintelligencia-alapon kommunikáló szoftverrel. A szegedi bölcsészkaron lényegében plágiumnak számít, ha valaki használja a chatbotot, hogy azt nem jelzi a dolgozatában. A ChatGPT-ről Dragon Zoltánt, a kar oktatóját kérdezzük.
  • Harc a téveszmék és szélhámosságok ellen: Szegeden találkoznak a szkeptikusok. Szombati rendezvényükön szó lesz az orosz–ukrán háborúról és a homofóbiáról is. A stúdióban Györgyey János, a Szkeptikus Társaság alelnöke.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható