Téma szerdán: csúszunk ki a jóléti államok közül (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Raskó György agrárközgazdász, Gy. Németh Erzsébet, az árnyékkormány szociális és nyugdíjügyi minisztere és Hajnal Edina, a Jól-Lét Alapítvány munkatársa.
Garai Szakács László

2023. március 08. 20:26

Téma szerdán: csúszunk ki a jóléti
államok közül (frissítve)
  • Az elmúlt hetekben több termék ára is csökkent a boltokban. Kérdés, hogy a tendencia tartós lesz-e és az sem mindegy, hogy meddig csökkenhetnek az árak. Mit igazít ki a piac jelenleg? Miért csökkenek az árak? Ezeket is megkérdezzük Raskó György agrárközgazdásztól.
  • Lassan, de biztosan kicsúszik a jóléti államok közül Magyarország. Ennek oka: a demokrácia alapvető értékei sérülnek hazánkban, ez pedig befolyásolja a gazdasági értelemben vett jólétünket is – állapítja meg egy friss kutatás. Vendégünk Gy. Németh Erzsébet, az árnyékkormány szociális és nyugdíjügyi minisztere.
  • Ma a nőket ünnepeljük, de lehetünk-e büszkék társadalmilag a nők helyzetére? Miért éri még mindig több sérelem a nőket, és miért bíznak meg bennük kevésbé, mint a férfiakban, ha fontos pozíciókról van szó? A stúdióban Hajnal Edina, a Jól-Lét Alapítvány munkatársa.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható

Címlapon

mutasd mind