Téma szerdán: csődhullám, propagandát tálaló közmédia, megrövidített rászorulók (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Alföldi Csaba, az OPTEN céginformációs szakértője, Molnár Csaba, a Political Capital kutatásvezető elemzője és Segesvári Csaba, az Átlátszó oknyomozó újságírója.
Hollósi Zsolt

2023. május 24. 19:31

Téma szerdán: csődhullám, propagandát tálaló közmédia, megrövidített rászorulók (frissítve)
  • Visszaeső fogyasztás, zsugorodó gazdaság, egyre több cégfelszámolás – ezek mutatják a legjobban, hogy romlik a gazdasági helyzet Magyarországon. A kormánypropaganda szerint minden rendben van a magyar gazdaságban, pedig a kiskereskedelemben és az építőiparban csődhullám fenyeget. Kapcsoljuk Alföldi Csabát, az OPTEN céginformációs szakértőjét.
  • Oroszországnak kedvező propagandát tálal a magyaroknak a közmédia, a szélsőséges politikai nézeteket vallók körében pedig az oltásellenesség terjed – ezt állapította meg a Political Capital legújabb tanulmánya. Molnár Csaba kutatásvezető elemzőt kérdezzük.
  • Már a rászorulóknak szánt segélycsomagot is túlárazzák, így a tízmilliárdos programban sokkal kevesebb termék jutott a szegényeknek, mint juthatott volna. Az ügyről az Átlátszó írt leleplező cikket. A stúdióban Segesvári Csaba, az Átlátszó oknyomozó újságírója.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható