Téma szerdán: az energiaválság, az orosz-ukrán háború és a megújuló szegedi idősellátás

Balogh Judit hírigazgató vendégei: Balogh József energetikai szakértő, Paár Ádám történész politológus és Csúcs Áron igazgató
Vass Imre

2022. június 01. 17:05

Téma szerdán: az energiaválság, az orosz-ukrán háború és a
megújuló szegedi idősellátás
  • Akár az orosz gázszállításokra is korlátozásokat vezethet be az Európai Unió, ha az ukrajnai háborús helyzet nem javul – erről beszélt Emmanuel Macron francia elnök, miután sikerült megállapodni az orosz olajembargóról, és a kivételezett országok, így például Magyarország engedményeiről. Balogh József energetikai szakértőt kérdezik.
  • Fontos stratégiai város nagy részét foglalták el az oroszok Kelet-Ukrajnában. Szeverodonyecket egyelőre még nem kerítették be, de a városba már nem jutnak el a segélyszállítmányok. Eközben az orosz propaganda a súlyos harcok ellenére továbbra is azt sulykolja, hogy Donbászban tárt karokkal várják az orosz katonákat. Paár Ádám történész politológussal beszélget a műsorvezető, Balogh Judit.
  • Közel 250 idős szegedi lakhatása javul a szegedi kistérség egyesített szociális intézmények Kálvária sugárúti idősotthonában. A most kezdődő felújítás mintegy 1,6 milliárd forintba kerül, cserélik a nyílászárókat, új kazánokat és napelemeket szerelnek fel, de felújítják a lakórészeket és a vizesblokkokat. Csúcs Áron, igazgató az adás vendége.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható

 

Címlapon

mutasd mind