Téma szerdán: Leszorítanák a gáz árát, kenyérhelyzet, fájdalmas a bevásárlás (frissítve)

Balogh Judit hírigazgató vendégei: Balogh József energetikai szakértő, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, és Molnár László, a Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója
Vass Imre

2022. szeptember 07. 19:33

Téma szerdán: Leszorítanák a gáz árát, kenyérhelyzet, fájdalmas a
bevásárlás (frissítve)

A Téma témái:

 

  • Ötrészes javaslatcsomaggal fékezné meg a gáz és az áram árát az Európai Unió: árkorlátozással, szolidaritási hozzájárulással, a rászorulók támogatásával és az energiaszolgáltatók fizetőképességének megőrzésével törnék le az árakat. Balogh József energetikai szakértőt várjuk a stúdióba.

 

  • A legszegényebbeket érinti leginkább a kenyér árának emelkedése, a legfontosabb alapélelmiszerünk 124 százalékkal drágult egy év alatt. Eközben Vlagyimir Putyin bejelentette, fontolgatja az ukrán gabonakivitel korlátozását. A helyzetről Septe Józsefet a Magyar Pékszövetség elnökét kérdezzük.

 

  • Nem csak a kenyér, minden élelmiszer ára az egekben van Magyarországon. Egy év alatt legalább 30 százalékos élelmiszerár-emelkedés tapasztalható. Meddig drágulhatnak az élelmiszerek? Erről beszélgetünk Molnár Lászlóval, a Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatójával.

 

Az adást itt is megnézheti: