Téma kedden: könnygázzal a diákok ellen, pedagógussztrájk – újult erővel, több pénz, lassabb vonatok (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Tóth Endre, a Momentum oktatási szakértője, Vőneki Ádám és Milodánovics-Hegyi Adrienn szegedi tanárok, Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke.
Farkas Judit

2023. április 25. 19:32

Téma kedden: könnygázzal a diákok ellen, pedagógussztrájk – újult erővel, több pénz, lassabb vonatok (frissítve)
  • Könnygázzal és fizikai brutalitással próbálták megakadályozni a diákok, tanárok és szülők kordonbontását a rendőrök a miniszterelnöki hivatalnál Budapesten. Az eseményekről és az elszabadult indulatok okairól Tóth Endrét, a Momentum oktatási szakértőjét kérdezzük, aki maga is ott volt a Karmelita kolostornál.
  • Szalagok, lufik, petíció és munkabeszüntetés - így tiltakoztak hétfőn a bosszútörvénynek keresztelt, a tanárok közalkalmazotti jogállását elvevő törvény ellen a pedagógusok Szegeden is. A környéken 150 tanár tervezi a felmondását, ha életbe lép a jogszabály. A stúdióban két tanár: Vőneki Ádám, Milodánovics-Hegyi Adrienn.
  • Hátra megy a magyar vasút, nem előre, legalábbis Kelet-Magyarországon biztosan. Szeged és Budapest között például 13 perccel nő a menetidő, ahelyett, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően csökkenne. Költenek rá, mégis rosszabb, hogy lehet ez? Dorner Lajost, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnökét kérdezzük.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható