Téma kedden: ez már a borfesztivál hete! (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke, Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő, Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.
Garai Szakács László

2023. május 09. 19:30

Téma kedden: ez már a borfesztivál
hete! (frissítve)
  • Élelmiszeren kell spórolniuk az időseknek, akkora a drágaság Magyarországon. Miközben a kormány szerint az előírtnál nagyobb emelést adtak a nyugdíjasoknak, az idősek nem érzik, hogy jó lenne nekik. A nyugdíjasszervezetek szerint már a 13. havi ellátást is elvitte az infláció, mert az árak alig észrevehetően csökkennek. Karácsony Mihályt, a Nyugdíjas Parlament elnökét kérdezzük.
  • A második világháborús győzelem napját ünneplik ma Oroszországban, de nincs már elég tank a felvonuláshoz, ezért szerényebb volt a parádé. Vlagyimir Putyin beszédében Ukrajnát a náci Németországhoz hasonlította. Hogy lesz ebből béke? Gyarmati István biztonságpolitikai szakértővel beszélgetünk.
  • Pénteken kezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat, május 12-e és 21-e között díszközgyűléssel, borfesztivállal, koncertekkel és hídivásárral ünnepeljük városunk születésnapját. A stúdióban Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható