Téma kedden: háborús veszélyhelyzet, MSZP-s mentőcsomag, infláció (frissítve)

Balogh Judit vendégei: Dudás Róbert jobbikos országgyűlési képviselő, Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Sztojcsev Iván, a HVG újságírója.
Hollósi Zsolt

2023. május 02. 19:31

Téma kedden: háborús veszélyhelyzet, MSZP-s mentőcsomag, infláció (frissítve)
  • Újabb fél évvel meghosszabbíthatja a háborús veszélyhelyzetet az országgyűlés. Jelenleg Magyarország az egyetlen Európában, ahol ilyen típusú, különleges jogrend van érvényben. Dudás Róbert, jobbikos országgyűlési képviselő ma a parlamentben azt firtatta interpellációjában, hogy a kormány félelemkeltéssel próbálja megtartani a hatalmát, valódi kormányzás helyett. Orbán Viktor ugyanis hetek óta azt hangoztatja, hogy világháború és atomháború szélén állunk.
  • Ötpontos mentőcsomag-programot jelentett be az MSZP május elsején. A többi között az élelmiszerek áfáját csökkentenék, a nyugdíjakat emelnének, támogatnák a kisboltokat és 20 ezer forintos élelmiszer-bankkártyát adnának a legszegényebbeknek. 
  • „Nem érdekel, hogy a gőzmozdony mennyivel lett olcsóbb” – ezt mondta egy általunk megkérdezett szegedi, amikor legutóbb a 25 százalékos inflációról kérdeztük a véleményét. Valóban, nagyon nem mindegy, miből, mennyit vásárolunk, hiszen a saját fogyasztói kosarunk összetételén is múlik, mekkora mértékben érint bennünket a pénzromlás.

 

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható