Szinte minden drágult az új év kezdetén – Szegedi Híradó, 2023. január 2-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2023. január 02. 19:00

Szinte minden drágult az új év
kezdetén – Szegedi Híradó, 2023. január 2-án
  • Nem érte el célját a kormány által bevezetett élelmiszerárstop, ezért annak azonnali kivezetését kéri a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség. Szerintük az, hogy néhány terméknek maximálták az árát, nem csökkentette az élelmiszerinflációt, ugyanakkor túl nagy terhet jelent a kereskedőknek, főként a kisebb, családi vállalkozásoknak. Az adatok szerint 2022-ben körülbelül 4 ezer ilyen bolt végleg be is zárt.
  • Január elsejétől megszűnt a korábbi megyerendszer, ma már Szeged is Csongrád-Csanád vármegye székhelye. A változást a történelmi hagyományokra hivatkozva szavazta meg a parlament kormánypárti többsége még júliusban. Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere szerint ez egy felesleges és értelmetlen döntés, ami kizárólag arra jó, hogy ne a gazdasági válságról és a rekordinflációról beszéljenek az emberek.
  • Trombita, pezsgő durranás és tűzijáték hangja töltötte be szilveszter éjjel Szeged belvárosát, az ünneplők többsége a Széchenyi téren várta meg az éjfélt. Volt aki a szomszédos városokból, de volt olyan is, aki külföldről érkezett Szegedre, hogy itt töltse 2022 utolsó estéjét.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!