Színmű Stephen Hawking életéről

Kortárs és történelmi alakokról szóló előadás és egy olyan klasszikus zenés mű, aminek népszerűsége több mint három évtizede töretlen. Jöjjenek velünk otthonról, színházba! Forgószínpad 2022. március 24.
Hajdu-Balogh Ramóna

2022. március 28. 15:40

Színmű Stephen Hawking életéről

Stephen Hawking életéről készített színdarabot a Veszprémi Petőfi Színház. Az előadás az angol elméleti fizikus élettörténetét 21 éves korától a haláláig követi végig. A veszprémi előadás egyben ősbemutató is, hiszen Hawking élettörténetét színpadon még sosem láthatták a nézők.

 

Stuart Máriának, a skótok királynőjének menekülnie kellett hazájából. Angliában, a kuzinjánál keresett menedéket. I. Erzsébet azonban 19 évig házi őrizetben tartotta, majd kivégeztette. Furcsa viszonyuk sok szerzőt izgatott, drámák és opera is készült történetükből. Most a szegedi színész-rendező, Balog József írt egy verses párbeszédet két színésznőnek, a produkciót is ő rendezte. A darabot a szegedi Zug Színházban mutatták be.

 

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nagy sikerrel mutatta be Presser Gábor–Sztevanovity Dusán és Horváth Péter mese-musicaljét. A Padlás telt házas ifjú közönségének vastapsa megerősítette, a darab örök érvényű mondanivalóját: szeretni érdemes.

 

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös előadása. Az óvodásoknak szóló történetet a 2017-es ősbemutató után három fiatal színésszel frissítették fel.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!