Szerda este hatkor folytatják a tüntetést a katások Budapesten

Ne szavazd meg! – ezt skandálták a tüntetők a Parlament előtt kedden. Szerda este 6 órakor a folytatják a Kossuth téren.
Szerda este hatkor folytatják a tüntetést a katások Budapesten

A tüntetők szinte mindannyian érintettjei a katatörvény módosításának. Legtöbben azt kifogásolták, hogy senkivel sem egyeztettek, de azt a kapkodást sem értik, hogy miért kell ennek a változásnak már szűk két hónap múlva életbe lépnie. A kata-szabályok megváltoztatásának ötletgazdája, Parragh László is azt nyilatkozta: „kicsit erőteljesre sikerült a módosítás”.

 

A tüntetők előbb a Margit hidat, majd az Erzsébet hidat is lezárták, ez utóbbit csak részlegesen és  rövidebb időre. A tüntetőket ételfutárok vezették, akiket szintén hátrányosan érint az KATA módosítása.

 

A tüntetés miatt nem sokkal 11 óra után állt le a 4-es és 6-os villamosok közlekedése a Mechwart liget és az Oktogon között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden kora este közölte, hogy a villamosközlekedés helyreállításáért és a közlekedés biztonságáért a rendőrök felszólították a Margit hídon a gyülekezés résztvevőit, hogy hagyják el a síneket, különben oszlatni fognak. Végül ez nem történt meg, de egy fiatalembert előállítottak.

 

A rendőrök láncba fejlődve szorították le a tüntetőket a sínekről. szétválasztották a tüntető tömeget a Margit hídon, így a villamos áthaladhatott. Tiltakozók maradtak még a járdákon és a bicikliúton, illetve az úttesten a Pestről Budára vezető oldalon, de a rendőrök megkezdték az ő kiszorításukat is.