Szél Bernadett a Voksra Váróban: Novák Katalin köztársasági elnökké választása a fideszes hatalomátmentésről szól

Magyarország jelenleg nem demokrácia és nem jogállam, Novák Katalin köztársasági elnökké választása sokkal inkább arról szól, hogy esetleges bukás esetén a Fidesz hogyan tudja átmenteni a hatalmát – erről is beszélt a Szeged Televízió Voksra Váró című választási műsorában Szél Bernadett.
Szeged.hu

2022. március 14. 11:54

Szél Bernadett a Voksra Váróban: Novák Katalin köztársasági elnökké választása a fideszes hatalomátmentésről szól

A független országgyűlési képviselő úgy látja, a Fidesz-KDNP „végletekig megosztotta” Magyarországot, és olyan keleti irányba tolta el az országot, ahol semmi keresnivalója nincs. Szél szerint elképzelhetetlen, hogy a Fidesz korábbi alelnökeként Orbán Viktorhoz hű Novák Katalin képes felülemelkedni pártpolitikusi mivoltán, és valódi nemzeti egységet teremt.

 

Beszédes, hogy Vlagyimir Putyin elsők között gratulált Novák Katalin megválasztásához. Szél Bernadett azt is mondta, Orbánék fokozták Magyarország függőségét az oroszoktól, ami az Orbán-kormány egyik legnagyobb bűne.

 

 

Magyarország függősége az orosz gáztól 90 százalékos, Paks 2-n keresztül is megpróbálják függővé tenni az országot az oroszoktól – mondta Szél Bernadett. Emlékeztetett, a Fidesz találtak ki a szélerőmű-stopot is, ami megakadályozta, hogy szélerőművek épüljenek Magyarországon.

 

Kormányváltás esetén olyan intézkedésekre lenne szükség, ami csökkenti az ország függőségét Putyinéktől. Szél Bernadett szerint engedélyezni kellene a szélerőművek építését, el kell törölni a napelemek adóját, és fel kell mondani a paksi bővítést a Roszatommal.

 

„Készek vagyunk arra, hogy olyan intézkedéseket tegyünk, amik csökkentik a függőségünket a putyini Oroszországtól” 

 

– tette hozzá.

 

Szél Bernadett szerint nem igaz, hogy a putyini gázpórázról nem lehet leválni, csupán előrelátó módom kellene végrehajtani egy függőséget csökkentő programot.

 

(fotó: Iványi Aurél)