Szegedről a Berkeley-re: Fábián Fanni ösztöndíjjal tanul Kaliforniában

Sportösztöndíjat kapott a Haász SZUE úszója, a kékek elköszöntek a Sporitól. Dalma lebénult, de nem adta fel sportolói karrierjét: parakajakot kapott a folytatáshoz.
Kurilla Viktor

2021. november 22. 20:25

Szegedről a Berkeley-re: Fábián
Fanni ösztöndíjjal tanul Kaliforniában

1974. november 10-án egy Barcelona elleni KEK-győzelemmel kezdődött és 2021. november 18-án a Vardar Szkopje elleni BL-sikerrel ért véget a Pick Szeged nemzetközi szereplése az Újszegedi Sportcsarnokban. A legendás Sporiban számtalan nagy csatát vívtak az elmúlt 47 évben, nehéz is lenne kiemelni egyet. Csütörtökön a Vardar ellen utoljára futottak ki nemzetközi meccsen a küzdőtérre a játékosok, a cél pedig nem is lehetett más, szépen búcsúzni.

 

Már a párizsi olimpiára készül a tizenhét éves Boldizsár Dalma, aki tavaly szilveszterkor deréktól lefelé megbénult. A fiatal lány tíz éven át aktívan kajakozott, de azután sem mondott le a sportról, hogy kerekesszékbe került. Egy parakajak volt az álma. A Csodalámpa Alapítvány segítségével ez az álom megvalósult.

 

Manapság már egyre gyakoribb, hogy fiatal, tehetséges magyar úszók sportolói ösztöndíjjal az Egyesült Államokba mennek tanulni, fejlődni. Közéjük tartozik a szegedi Fábián Fanni is, aki az idei évben a világ egyik legjobb egyetemén a dél-kaliforniai Berkeley-n tanul és úszik.

 

Nézzék meg az adást!

Címlapon

mutasd mind