Már 18 ezer orvos lépett vissza a kamarába – Szegedi Híradó 2023. március 13-án

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Hollósi Zsolt

2023. március 13. 19:00

Már 18 ezer orvos lépett vissza a kamarába – Szegedi Híradó 2023. március 13-án
  • Még a kormánypártiak nagyrésze is megértő, sőt úgy vélik, hogy az orvosok akciója a betegek érdekében zajlik. Ez derül ki a Publicus Intézet legújabb felméréséből. A megkérdezettek 60 százaléka egyetért azzal a tiltakozásással, melyet a Magyar Orvosi Kamara kezdeményezésére az egészségügyi reform alaposabb átgondolásáért indítottak. A Kamara adatai szerint eddig már 18 ezren jelezték, hogy a szervezet tagjai maradnának. A nyilatkozat leadására még 19 napjuk van az orvosoknak.
  • A védettségi igazolványt eredetileg a koronavírus-járvány idején az oltások igazolására vezették be. Március 25-ével azonban érvényét veszíti az a korábbi jogszabály, amely meghatározta mi a védettségi igazolvány és mire jó. Ezzel egyidejűleg már a kormányablakoknak sem lesz feladata a plasztikkártyák cseréje, pótlása. Ugyanakkor nem kell eldobni őket, hiszen más személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt még használhatók. Mindez vonatkozik az uniós digitális Covid-igazolványra is. 
  • Egy drágább termék esetében kötelező a hároméves jótállás. A hibás árut már nem csak a vállalkozás telephelyére lehet visszavinni; az akcióknál pedig kötelező feltüntetni a termék harminc nappal korábbi legalacsonyabb árát is. Az elmúlt évek fogyasztóvédelmi szabálymódosításairól tartottak fórumot a helyi kereskedelmi és iparkamarában.

 

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind