Budapesten egyeztetett az EP bizottsága, új adatszolgáltatás, megőrizni a józan észt – Szegedi Híradó 2023. május 17.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Hollósi Zsolt

2023. május 17. 19:00

Budapesten egyeztetett az EP bizottsága, új adatszolgáltatás, megőrizni a józan észt – Szegedi Híradó 2023. május 17.
  • Civilekkel, a versenyszféra szereplőivel, a kormány tagjaival, önkormányzati vezetőkkel is egyeztettek az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagjai háromnapos budapesti látogatásukon. A testület tagjai missziójuk végén arról számoltak be, hogy számos problémát látnak, amelyeket a jogállamisági eljárás ellenére sem rendezett a magyar kormány.
  • Egy eladott kürtös kalács, majd pár percnyi adminisztráció. Így nézhet ki a júliustól, ha az ember büfékben, vagy kisebb vendéglátó egységekben próbál rendelni. Az új intézkedés értelmében ugyanis, minden eladott termék után kötelező lesz az azonnali bejelentés a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé.
  • Meg kell őrizni a józan észt, és egyenes gerinccel kell élni ebben a rendszerben – hangzott el egy szülő szájából a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által szervezett kerekasztal beszélgetésen. Az elmúlt időszakban a Karmelitánál történt tiltakozások miatt egyre többször kerül elő a polgári engedetlenség kérdése, ennek jogi hátteréről egy jogvédő, a személyes tapasztalatokról pedig egy tanár, egy diák és egy szülő beszélgetett.

 

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!