Tovább emelkedik az üzemanyag ára, téli tábor gyerekeknek – Szegedi Híradó, 2023. január 4-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti Híradóját!
Vass Imre

2023. január 04. 19:00

Tovább emelkedik az üzemanyag ára, téli tábor gyerekeknek – Szegedi Híradó, 2023. január 4-én

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a ma esti adásból:

 

  • Milyen egy jó tanár a Belügyminisztérium szerint? A nevelés-oktatást tekinti közszolgálatnak, célja a magyar nemzet fejlődése és gyarapodása. Ezen felül betartja az etikai elvárásokat, viselkedésével és külső megjelenésével az intézmény és a magyar köznevelés jó hírét erősíti. Legalább is ez derül ki a Belügyminisztérium egyik dokumentumából, amiről először a Népszava írt. Ebben részletezik, hogyan nézhet ki a jövőben a pedagógusok minősítése.
  • A szülői igények alapján az egy héttel meghosszabbított téli szünetre hirdetett négynapos tábort a Szent-György Albert Agóra. Szerdán többek között a Vasúttörténeti Alapítvány relikviáit csodálhatták meg a MÁV Palota pincéjében, de rengeteget játszanak, sőt még gyékényeznek is a résztvevők.
  • Nem jó a méret, nem tetszik a szín vagy hibás a termék. Általában ezek a leggyakoribb okok, ami miatt karácsony után az emberek visszaviszik az ajándékokat a boltokba. Az egyik műszaki cikkeket forgalmazó cég vezetője szerint náluk a gazdasági helyzet ellenére is sokat vásároltak az emberek az ünnepek előtt. Ők úgy látják: egyre tudatosabbak a fogyasztók vásárláskor, így már kevesebben visznek vissza termékeket.

 

A teljes adást itt is megnézheti: