Változik a lakásrendelet, Szegeden nem csökken az albérletek díja, albérletben a balettosok – Szegedi Híradó 2023. január 26-án (frissítve)

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2023. január 27. 06:27

Változik a lakásrendelet, Szegeden nem csökken az albérletek díja, albérletben a balettosok – Szegedi Híradó 2023. január 26-án (frissítve)

Az alábbi témákat ajánlja a szerkesztő:

  • 2023-ban is használhatják a helyi bérleteket és vonaljegyeket a szegediek a Mars tér és Bordány között közlekedő helyközi buszokon. Subasára és Sziksósra is egyre többen költöznek ki, így nekik nagy segítség, hogy tavaly szeptember óta már nem csak a ritkábban járó helyi járatokkal tudnak eljutni a városközpontba és onnan haza.

 

  • Nem kell több lakbért fizetniük az IKV-s lakásokban élőknek Szegeden, mint eddig. Bár a Kúria eltörölte a szegedi lakásrendelet azon pontjait, amelyek a rászorulóknak biztosítottak lakbérkedvezményt, az önkormányzat másik rendeletben biztosítja majd a támogatást. A döntés több száz családot érint Szegeden.

 

  • Csökkentek az albérletárak tavaly decemberben, legalábbis a Központi Statisztikai Hivatal adatai ezt mutatják. Ez alól a Dél-Alföld és Nyugat-Magyarország kivétel, itt ugyanis enyhén, de emelkedtek a bérleti díjak. Szegeden is erről számolnak be az ingatlanszakértők.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind