Csendesen indult a sztrájk, az egészségügyi dolgozók is munkabeszüntetésre készülnek, agyarvágás – Szegedi Híradó 2023. január 23-án

Nézze online a Szeged Televízió hétfő esti híradóját!
Vass Imre

2023. január 23. 19:00

Csendesen indult a sztrájk, az egészségügyi dolgozók is munkabeszüntetésre készülnek, agyarvágás – Szegedi Híradó 2023. január 23-án

A szerkesztő ajánlata a mai híradóból:

  • Elindult a gördülősztrájk az iskolákban, bár nem túl gördülékenyen - véli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Egyrészt a pedagógusok próbálnak alkalmazkodni a törvény adta keretekhez, azaz leginkább a lyukasórákban sztrájkolnak. Másrészt a szakszervezet úgy tudja, hogy az intézményvezetőket is megfenyegették felülről, mondván nem nevezik ki őket újra, ha nem teszik láthatatlanná az akciót.

 

  • Azonnali béremelést sürget a Független Egészségügyi Szakszervezet. A szakdolgozók tiltakozó akcióra készülnek és sztrájktárgyalást kezdeményeznek, mert egy decemberben kiadott rendelet alapján nem januártól, hanem csak júliustól kapnak béremelést. Ráadásul azt is két lépcsőben, úgy, hogy a második részletre csak 2024 márciusától számíthatnak.

 

  • A héten még biztosan nem árad a Tisza, hiába a sok eső. Bár a vízszint folyamatosan emelkedik, a rakpartot egyelőre nem kell lezárni és árvízvpédelmi készültséget sem kell elrendelni. 

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!