Iskolaérettség, újra úszhatunk a Tiszavirágban, új helyen próbálnak a színészek – Szegedi Híradó, 2023. január 17-én

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti Híradóját!
Vass Imre

2023. január 17. 19:00

Iskolaérettség, újra úszhatunk a Tiszavirágban, új helyen próbálnak a színészek – Szegedi Híradó, 2023. január 17-én

A szerkesztő az alábbi témákat ajánja a mai Híradóból: 

 

  • Négyből négy vádlott is elismerte bűnöségét a Szegedi Törvényszéken zajló előkészítő tárgyaláson, ahol Joób Mártont és társait különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A szegedi önkormányzati képviselőre kilencéves fegyházbüntetést kért a vádhatóság, Joób Márton azonban tagadja bűnösségét.
  • Ma reggel újra kinyitott a Tiszavirág Sportuszoda. Bár az állami támogatás alig egy hónapra fedezi az uszoda működési költségeit, az önkormányzat ennek ellenére úgy döntött, a tervezettnél hamarabb kinyitja, és a tervek szerint március után is nyitva tartja a sportlétesítményt. Az uszodát egy hónappal ezelőtt az energiaválság miatt kellett bezárni. A keddi újranyitáskor nem csak a vízilabdázók, és a profi úszók, de a szabadidejükben rendszeresen sportoló szegediek is megjelentek.
  • Már csak egy napig, vagyis január 18-ig lehet kérvényezni az iskolakezdés halasztását. Több szülő és a Szülői Hang szerint az elbírálás kiszámíthatatlan, mert sokszor kiszámíthatatlan, mi alapján hoz döntést az Oktatási Hivatal. A Szülői hang Közösségének egyik alapítója diszkriminatívnak nevezte a rendszert. Többször fordultak már a kormányhoz segítségért, de eddig nem történt változás.

 

Az adást itt is megnézheti élőben: