Elveszi az egyház az iskolát, rakpartzár, orvosi kamara – Szegedi Híradó 2023. február 28-án

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Hollósi Zsolt

2023. február 28. 19:00

Elveszi az egyház az iskolát, rakpartzár, orvosi kamara – Szegedi Híradó 2023. február 28-án
  • A kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza, és ezzel a magyar emberek egészségügyi ellátását veszélyezteti, valamint megszegi a demokratikus köztestület jellegének alapvető szabályait – ezzel indokolta a kormány, miért szünteti meg az orvosok kötelező kamarai tagságát. Hiába tiltakozott az ellenzék összes pártja a szerintük felháborító eljárás ellen, a belügyminisztérium javaslatát 24 óra alatt fogadta el a kormánypárti többség.
  • Elveszi az egyház a kübekházi iskolát és az óvodát – hívta fel a figyelmet a település polgármestere, aki a Rákosi-diktatúrához hasonlítja ezt az eljárást. Bár 13 éve a Szeged-Csanádi Egyházmegye működteti a két intézményt, de most a tulajdonjogot is elveszik egy tavaly decemberi törvényre hivatkozva. Innentől kezdve semmi beleszólása nincs az önkormányzatnak abba, hogy mi történik az iskolában.
  • A megállni tilos közlekedési táblák kihelyezését már kedden kora délután megkezdték, szerda hajnalban pedig elviszik a tilosban parkoló autókat. A vízügyi szakemberek szerint a rakpart lezárására a szegedi vízmércén mért 560 centiméteres vízállásnál kerül sor, amelynek elérését szerda délelőttre valószínűsíti az Ativizig. A lezárás időtartama a következő időszak csapadékmennyiségétől és az árhullám levonulásától függ.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind