Gyertyát gyújtottak az orosz-ukrán háború áldozatainak emlékére a Dóm téren – Szegedi Híradó 2023. február 24-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Hollósi Zsolt

2023. február 24. 19:00

Gyertyát gyújtottak az orosz-ukrán háború áldozatainak emlékére a Dóm téren – Szegedi Híradó 2023. február 24-én
  • Gyertyát gyújtottak az orosz-ukrán háború áldozatainak emlékére a Dóm téren, a Holodomor emlékműnél. A megemlékezést a Kétfarkú Kutyapárt szervezte a háború kitörésének egyéves évfordulóján. Az 1930-as évekbeli nagy éhínség áldozatainak emlékműve előtt honfitársai nevében egy ukrán asszony mondott köszönetet a magyaroknak és külön a szegedieknek a segítséget. Hozzátette, hogy ők sem gondolták, hogy ez a háborúba torkolló konfliktus ilyen sokáig tart és még most sincs vége. A megemlékezők egy szál tulipánnal és egy mécsessel tisztelegtek a háború áldozatainak emléke előtt.
  • Radnótis diákok ötlete segíthet a fiataloknak zsebpénzt keresni és gyakorlatot szerezni a munkaerőpiacon. Egy applikációt fejlesztettek ki, amellyel második helyen végeztek az IdeaFest-en vagyis a középiskolások vállalkozási ötletversenyén.
  • Ma este rendezik meg Algyőn a nemzetközi boksz gálát. A címmeccsen Kis Máté örmény ellenféllel bokszol majd. A Szeged Boksz Club sportolója két évvel ezelőtt Szili István ellen szenvedett kiütéses vereséget nemzetközi címmeccsen. Kis Máté gyerekkori álma az volt, hogy egyszer hazai közönség előtt bokszoljon. Ez most összejön és Algyőn egy verekedős stílusú örmény sportoló ellen lép majd szorítóba, akit egyébként még soha nem ütöttek ki. A szegedi bokszoló arra játszik majd, hogy egyhangú pontozásos győzelmet arasson. A boksz gálán bokszol majd a szintén szegedi Magyar Kinga is.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

Címlapon

mutasd mind