Már az ennivalóval is spórolunk, eltűnhet a makói hagyma, indul a visszaszámlálás a vízilabdásoknál – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 7-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti Híradóját!
Vass Imre

2022. szeptember 07. 19:00

Már az ennivalóval is spórolunk, eltűnhet a makói hagyma, indul a visszaszámlálás a vízilabdásoknál – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 7-én

A szerkesztő ajánlata a mai adásból:

 

  • Egyre kevesebb élelmiszert vásárolnak a magyarok - ez látszik a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A szegedi üzletekben egyelőre nincs jelentős forgalomcsökkenés, de az már most megfigyelhető, hogy árérzékenyebbek lettek a vásárlók. Olcsóbb termékeket és olcsóbb boltokat választanak.
  • A tanévkezdéssel az iskolákon kívül a szabadidős közösségek is megkezdték munkájukat a héten. A Szent-Györgyi Albert Agóra is készült az őszi időszakra, a náluk működő közösségek nyílt napokkal készülnek az érdeklődőknek. A tipegő foglalkozásokon át, a rengeteg gyerek tánc szakkörön keresztül, a felnőtt művészeti csoportokig minden megtalálható a programfüzetben.
  • Az Európai Unió nyomására hoz létre a kormány független és korrupcióellenes hatóságot. A hétfő esti Magyar Közlönyben arról is írtak, hogy egy külön munkacsoportot is létrehoznak, amiben kormányzati és civil szereplők is tagjai lehetnek. A Transparency International Magyarország szerint ez egy kétségbe esett próbálkozás a kormány részéről arra, hogy újra megkapja Magyarország az EU-s támogatásokat.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból, amelyet itt is megnézhet: