Káosz a tűzifa körül, ársapkát kérnek az önkormányzatok, eltemették Szalay Istvánt – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 16-án

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti Híradóját!
Vass Imre

2022. szeptember 16. 19:00

Káosz a tűzifa körül, ársapkát kérnek az önkormányzatok, eltemették Szalay Istvánt – Szegedi Híradó, 2022. szeptember 16-án

A szerkesztő ezeket a támákat ajánlja: 

 

  • Még mindig nem tudni, mennyi lesz a hatósági ára a tűzifának, pedig a kormány csütörtökre ígérte a támogatási programmal kapcsolatos további részleteket. Kerestük a Délalföldi Erdészeti Zrt.-t, de ők is csak annyit közöltek, hogy jut majd mindenkinek fa.

 

  • Az önkormányzat már épített volna a Madách Imre Általános Iskola leégett tornaterme helyett újat, a kormánynak azonban ez 4 év alatt nem sikerült, pedig ez az ő feladata - jelentette ki Kozma József, képviselő. Az állam tavaly nyáron bár utalt 700 millió forintot erre a célra, egy új tornacsarnok ennek legalább a duplája. A tankerület ezért úgy döntött a leégett termet hozzák helyre.

 

  • Több százan kísérték utolsó útjára Szalay Istvánt, Szeged egykori polgármesterét a Belvárosi temetőben. A temetési szertartást Kondé Lajos celebrálta, beszédet mondott Botka László polgármester és Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök is.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!