Tanársztrájk, itt az új vakcina, sokan kerülnek bajba az energiárak emelkedése miatt – Szegedi Híradó 2022. szeptember 13-án

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti híradóját.
Vass Imre

2022. szeptember 13. 19:00

Tanársztrájk, itt az új vakcina, sokan kerülnek bajba az energiárak emelkedése miatt – Szegedi Híradó 2022. szeptember 13-án

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Az energiaárak emelkedése az ingatlanpiacra is hatással volt. Egyre jobban előtérbe kerülnek a szigetelt, a panelprogramban részt vett lakások. Sőt vannak olyanok, akik már az ingatlan tájolását és az épületen belüli elhelyezkedését is nézik.
  • Egyre több vendéglátós jelenti be, hogy bezárásra kényszerül az energiaárak miatt. Szegeden is újabb cégek jelzik, hogy amíg lehet, kitartanak, egyelőre optimalizálják működésüket. A Süti nem süti például megszűnik jelenlegi helyén.
  • Mintegy száz tanár, diák és szülő emelte magasba a világító mobiltelefonját kedden este a Deák Gimnázium előtt, ezzel fejezték ki szolidaritásukat a miskolci Herman-gimnázium állásából felmentett igazgatóhelyettesével és ezzel azt is jelezték, hogy komolyan aggodnak  a közoktatás helyzete miatt. A kormány az uniós támogatásokra vár a fizetésemeléssel, az ellenzék kiáll a sztrájkolók és engedetlenkedők mellett.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!