Versmondással tiltakoztak a pedagógusok, bemutató a bábszínházban – Szegedi Híradó 2022. október 27-én

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2022. október 27. 19:00

Versmondással tiltakoztak a pedagógusok, bemutató a bábszínházban – Szegedi Híradó 2022. október 27-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Rendhagyó módját választották Szegeden a pedagógusok a tiltakozásnak; több iskolánál – szimbolikusan – a walesi bárdokat szavalták a tanárok. Közben Budapesten ismét hatalmas élőláncot alkottak a diákok. Az egyik szervező szerint a demonstrációk már rég nem csak a pedagógusokról szólnak, hanem minden társadalmi csoportról, amelyet cserben hagy és semmibe vesz a kormány.

 

  • Tizenkét embert ítéltek máglyahalálra Szegeden 1728 júliusában. Boszorkányok, és ők a felelősek a járványokért, az aszályért és az éhínségért – állt az ítéletben. Az utolsó szegedi boszorkányperekből Lőrinczy Attila írt drámát, melynek próbái ma kezdődtek meg a Kisszínházban. A történet csaknem 300 éves, de a bűnbakkeresés, a vakhit, a tébolyult bosszúvágy ma is nagyon aktuális problémák.

 

  • Megszerezte első győzelmét az idei Bajnokok Ligája szezonban a Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese szerdán, hazai pályán 30-23-ra nyert a norvég Elverum ellen. A szegediek kapusa Mirko Alilovic pedig megszerezte a Pick Aréna első kapus-gólját

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!