Valódi rezsicsökkentés kell az MSZP szerint – Szegedi Híradó, 2022. november 30-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. november 30. 18:59

Valódi rezsicsökkentés kell az MSZP
szerint – Szegedi Híradó, 2022. november 30-án
  • Orbán Viktornak le kellene mondania – állítják az ellenzéki pártok, miután kiderült, az Európai Bizottság mintegy 3000 milliárd forintnyi Magyarországnak járó támogatás kifizetésének felfüggesztést javasolja az Európa Tanácsnak. A kormány szerint viszont a tárgyalások sikeresek voltak, hiszen a helyreállítási alap pénzei, igaz, hogy újabb feltételek teljesülése esetén, de megérkezhetnek hazánkba.
  • „Prezilimpia” – így hívják azt a vetélkedőt, ahol egyetemisták versengenek abban, ki tud jobban prezentálni. Idén immár második alkalommal középiskolásoknak is megrendezték ezt az olimpiát. Ma az Agórában két korcsoportban hat-hat diák mérte össze tudását.
  • Szeged történetének nevezetes, de nem túl dicsőséges momentuma, hogy az 1700-as évek elején itt zajlottak az utolsó boszorkányperek. A kegyetlen eljárás, és az élve megégetés nagyszerű drámai alapanyag. Ezt ismerte föl Lőrinczy Attila, aki a Szegedi Nemzeti Színháznak írt belőle színdarabot. A bemutató jövő pénteken lesz, az alkotók ma találkoztak a közönséggel, de csak online.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind