Közeledik az influenzaszezon, két nap két tüntetés – Szegedi Híradó, 2022. november 15-én

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti Híradóját!
Vass Imre

2022. november 15. 19:00

Közeledik az influenzaszezon, két nap két tüntetés – Szegedi Híradó, 2022. november 15-én

A szerkesztő az alábbi témákat ajánlja a mai híradóból:

 

  • Hetek óta tart a találgatás, milyen influenzaszezonra lehet idén számítani. Egyes szakértők szerint több lesz a fertőzött és a tünetek is súlyosabbak lesznek, mint amit a korábbi években megszoktunk. Az általunk megkérdezett háziorvos és immunológus viszont azt mondja, ezt nem lehet előre megjósolni. Mindenesetre az védőoltást érdemes már most felvenni.
  • A két nagy tanári szakszervezet újabb országos sztrájkot hirdetett november 18-ra. A diákok a megmozdulás előtt arra a napra szintén szerveznek akciót, egy országos élőláncot. Szegeden a VVL diákszervezet november 17-én délután 18 órára hirdetett meg tiltakozást a Klauzál térre.
  • Ezekben a napokban kapják meg a nyugdíjasok az infláció miatt megemelt juttatásukat. Ebben az évben már harmadik alkalommal jön az emelés, de ez összesen sem haladja meg a 14%-ot. A kormány által az év elején beígért korrekcióról ma már látszik, hogy kevés, hiszen az infláció a KSH utolsó adatai szerint is már meghaladta a 21%-ot. A nyugdíjasok fogyasztói kosara alapján számolt index pedig már a 24%-ot közelíti.

 

És ez még csak három izgalmas téma, a többiért nézze meg a híradót! Akár itt is: