Újabb probléma a tram-trainnel, felmondanának az egészségügyi dolgozók, utakat újít fel a város – Szegedi Híradó, 2022. május 4-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Vass Imre

2022. május 04. 19:00

Újabb probléma a tram-trainnel, felmondanának az egészségügyi dolgozók, utakat újít fel a város – Szegedi Híradó, 2022. május 4-én

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a mai híradóból:

 

  • Síntörés miatt csak 60 km/órával közlekedhet a tram-train az algyői híd utáni szakaszon – derült ki az Átlátszó.hu cikkéből. Az alig több mint egy éve átadott, 30 milliárd forintból felújított vasútvonal pályahibáját már tavaly jelezte több szakember a kivitelező felé, de a javítás nem történt meg. Magáról a sebességkorlátozásról tegnap még Lázár János, a projekt kormánybiztosa sem tudott, szerinte minden rendben van a vasútvillamossal, hiszen most kapta meg az engedélyt a 100 km/órás sebességre is.

 

  • A szegedi önkormányzat jelentős segítséget nyújt a város különféle ipari parkjaiban működő több száz vállalkozásnak azzal, hogy felújítja az ott található utakat. Több ütemben közel másfél milliárd forintot fordítanak erre a célra. Már most bebizonyosodott, hogy az irány jó, hiszen több tucat új vállalkozás települt be ezekre a területekre.

 

  • Old Shatterhendnak, Winnetou barátjának fegyverét is lehet majd látni azon a kiállításon, amelynek anyaga Amerikából érkezik a Móra Ferenc Múzeumba. A cowboyok és az indiánok világát bemutató tárlat június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a látogatók előtt.

 

Ez még csak három izgalmas téma, az egész adást itt is megnézhetik:

 

 

 

Címlapon

mutasd mind