Nem csökkennek a várólisták, jó kerékpárosnak lenni Szegeden, évadot zártak a balettosok is – Szegedi Híradó, 2022. június 8.

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti híradóját!
Vass Imre

2022. június 08. 19:00

Nem csökkennek a várólisták, jó kerékpárosnak lenni Szegeden, évadot zártak a balettosok is – Szegedi Híradó, 2022. június 8.

A szerkesztő az alábbi témákat ajánlja a mai híradóból:

 

  • Közel 20 helyszínen bővítették a kerékpárosok közlekedési lehetőségeit a városban azzal, hogy egyirányú utcákban is lehetővé tették a biciklisek számára, hogy a forgalommal szemben tekerjenek. Az autósok ne lepődjenek meg, ha a korábbi tiltás helyett most szembejön egy bringás az egyirányú utcában.

 

  • A koronavírus-járvány két éve alatt megduplázódott a műtétre várók száma, de igazából nagyon sokan vannak olyanok, akik még a várólistákra sem kerültek fel, mert nem jutottak be a szakrendelésre és az operációt megelőző vizsgálatokon sincsenek túl. Az orvosok differenciálatlan fizetésemelése pedig nem hogy segítette volna, még nehezítette is a helyzetet, a kórházak jelenlegi finanszírozási rendszere pedig nem segít a megoldásban.

 

  • A Vígszínház Pál utcai fiúit hozták el Szegedre a Gregor József Iskola diákjai. A sikermusicalt február óta próbálják, az ötlet a diákoktól érkezett. Az intézmény a jogokat is megvásárolta a budapesti színháztól, így iskolatársaik és a szülők előtt két teltházas előadást tartottak az Agórában.

 

Az adást itt is megnézheti:

 

Címlapon

mutasd mind