Életrajz a sírköveken, rekordmennyiségű alkotás, vasárnap választ Dorozsma – Szegedi Híradó, 2022. június 24-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Vass Imre

2022. június 24. 19:00

Életrajz a sírköveken, rekordmennyiségű alkotás, vasárnap választ Dorozsma – Szegedi Híradó, 2022. június 24-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja:

 

  • Támogatásban reménykedhetnek azok az önkormányzatok, akik kormányzati segítség nélkül krízishelyzetbe kerülhetnek, ha július elsejétől kikerülnek a rezsivédelem alól. Ezt a belügyminisztérium államtitkára jelentette be a magyar Önkormányzatok Szövetségének konferenciáján, ahol az új kormányzati ciklusban várható fejlesztési kilátásokról is szó volt.

 

  • Négy jelölt verseng a kiskundorozsmaiak szavazataiért a vasárnapi időközi választáson. A szegedi közgyűlésben azért üresedett meg a városrész képviselőjének helye, mert a fideszes Mihálffy Béla áprilisban országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, így a parlamentben folytatja munkáját.

 

  • Megnyílt a hazai képzőművészet egyik legjelentősebb eseménye a REÖK-ben, a Táblaképfestészeti Biennálé. Ez a tizenkilencedik. A kétévente sorra kerülő kiállításra több mint 600 mű érkezett, ebből válogatott a zsűri 120-at. A rekordmennyiségű alkotás is mutatja, hogy a kortárs hazai képzőművészek a járványhelyzetben is rengeteget dolgoztak és meg akarnak mutatkozni.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind