Indulnak a kilakoltatások, drágábbak a táborok, már kérhető az iskolakezdési támogatás – Szegedi Híradó, 2022. június 15.

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Vass Imre

2022. június 15. 19:00

Indulnak a kilakoltatások, drágábbak a táborok, már kérhető az iskolakezdési támogatás – Szegedi Híradó, 2022. június 15.

A szerkesztő ajánlata a mai adásból:

 

  • Drágábbak lesznek a nyári gyermek táborok, de a szülőket ez sem érdekli, hiszen a szakértők szerint rekord magas lesz a részvétel. Az infláció miatt  több mint 10 százalékkal nőttek a díjak. Ezt nem minden család engedheti meg magának. A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 50 hátrányos helyzetű gyermek tábordíját támogatja.

 

  • Tömeges kilakoltatások és lakásárverések kezdődhetnek pár héten belül, miután a kormány nem hosszabbította meg az ezzel kapcsolatos veszélyhelyzeti moratóriumot. A Párbeszéd Magyarország azt kéri, addig senkit ne tegyenek utcára, amíg ki nem vizsgálják a kirobbant korrupciós botrányt, amelynek Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a főszereplője.

 

  • Igazi határokon átívelő projekté vált a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház III. Richárd című darabja, hiszen a rendező egyenesen Örményországból érkezett. A két társulat már négy darabot vitt közösen színpadra, “Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak” még díjat is nyert. A Pinceszínháznak a Shakespeare mű lesz az évad utolsó darabja. 

 

 

A ma esti híradót itt is megnézheti:

 

Címlapon

mutasd mind