Indul a kampány; elit alakulat a múzeumban; lőtér a Csonkában – Szegedi Híradó 2022. február 11-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Szeged.hu

2022. február 11. 19:00

Indul a kampány; elit alakulat a múzeumban; lőtér a Csonkában – Szegedi Híradó 2022. február 11-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a mai Szegedi Híradóból:

 

  • Két hét, 500 aláírás – ennyi idő és minimum ennyi támogató kell ahhoz, hogy valaki egyéni országgyűlési képviselőjelölt lehessen az április 3-i választáson. A másik tétje az aláírásgyűjtésnek, hogy csak az a párt vagy jelölőszervezet állíthat országos listát, akinek a 106 választókerületben legalább 71 egyéni jelöltje lesz. Az aláírásgyűjtés február 12-ével indul és ez a nyitónapja a kampánynak is.

 

  • A Kúriához fordulnak a pedagógus szakszervezetek, mivel az ítélőtábla jogellenesnek tartotta a január 31-ei sztrájkjukat. Mindeközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma a péntekre megbeszélt tárgyalását jövő szerdára halasztotta, ezzel pedig a tanárok szerint a kormány ismét csak húzza az időt.

 

  • A Szegedi Tudományegyetemen a tavaszi félévben is folytatódik a "Tanítsunk Magyarországért!" program. A hallgatók most egy képzésen vesznek részt, ahol azt tanulják, hogyan tudnak segíteni a hátrányos helyzetű kistelepüléseken élő, általános iskolás gyerekeknek. A cél, hogy ők is ugyanolyan eséllyel tanulhassanak tovább vagy találják meg helyüket a munka világában, mint városi társaik.

 

A teljes adást itt is megtekintheti: