Rendelettervezet az ötvenes évekből – Szegedi Híradó, 2022. december 21-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. december 21. 19:00

Rendelettervezet az ötvenes évekből
– Szegedi Híradó, 2022. december 21-én
  • A rendszerváltás óta 2022 volt Magyarország legnehezebb éve – állítja Orbán Viktor, de hozzáteszi, 2023 sem lesz könnyebb. A miniszterelnök minderről a mai kormányinfón beszélt, ami nemzetközi sajtótájékoztató is volt. Itt azt mondta, minden nehézség ellenére jól teljesít az ország. Az ellenzék szerint „szánalmas év végi vergődés” Orbán Viktor mai évértékelője, ami beismerése volt annak, hogy a Fidesz-kormány nem tudja kezelni a válságot, sőt leginkább maga okozta azt.
  • A Kormányinfón is szó volt a pedagógusok helyzetéről. A miniszterelnök szerint a két legfontosabb oktatási ügyben már döntést hoztak. Ez a hittan és a mindennapi testnevelés, a bértáblát pedig a szakszervezetek javasolták. A pedagógus érdekképviseletek szerint viszont a probléma éppen az, hogy a kormány ezt a korábbi megállapodást nem tartja be. Civilszervezetek ma újabb petíciót és javaslatcsomagot adtak Pintér Sándor belügyminiszternek és azt mondják, az akciókat januárban folytatják.
  • Az ötvenes éveket idézi a kormány új egészségügyi rendelettervezete – állítja a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke. Kanka Andor szerint a magánszektorban dolgozó orvosok erőszakos és átgondolatlan visszairányítása a közellátásba nem megoldás, inkább csak súlyosbítani fogja a jelenlegi szakemberhiányt. A MOK közleményében azt írja, hogy az ő „feladatuk elmagyarázni a társadalomnak, hogy ezek a jogszabályok milyen kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét”.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind