Segítenek a Dorozsmai Angyalok, újra boszorkányokat égettek Szegeden,– Szegedi Híradó 2022. december 2-án

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2022. december 02. 19:00

Segítenek a Dorozsmai Angyalok, újra boszorkányokat égettek Szegeden,– Szegedi Híradó 2022. december 2-án

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • 2023-ban 15 százalék körüli minimálbéremelés lenne elfogadható, ebben a munkaadók és a munkavállalók képviselői is egyetértenek.  Orbán Viktor azonban a héten bejelentette, hogy a kormány jövőre nem tud járulékokat csökkenteni, mivel azt nem bírná el a költségvetés. Ezzel viszont veszélybe kerülhet az eddig körvonalazódni látszó megállapodás.
  • Csak egy okoseszközre letölthető alkalmazás kell ahhoz, hogy bárki megismerje a Szegeden jelenleg zajló építkezéseket, és azok tervrajzait. Városfejlesztési alkalmazást mutatott be a Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület a héten. A fő cél az, hogy mind a helyieknek, mind a turistáknak megmutassák azt, hogy a város folyamatosan szépül és épül.
  • Nem kell nap mint nap a városba utazniuk, helyben is átvehetik az ebédet a  dorozsmai nyugdíjasok. Ezt százan igényelték. Mivel Kiskundorozsmán, a Bölcs utcai szociális intézmény – több más klub mellett – a rezsi költségek miatt a téli hónapokra bezárni kényszerült, így az időseknek Szegedre kellett volna bejárniuk az ebédjüket átvenni. Önkéntes segítők, a Dorozsmai Angyalok azonban vállalták, hogy a hideg időben Dorozsmára szállítják a meleg ételeket.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes híradót!