Szeged ünnepén megtelt a belváros – Szegedi Híradó, 2022. május 23-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. május 23. 18:59

Szeged ünnepén megtelt a belváros –
Szegedi Híradó, 2022. május 23-án
  • Hömpölygött a tömeg a belvárosban a Szeged Napja Ünnepségsorozat utolsó hétvégéjén is. Pénteken a Dóm téri kavalkád, szombaton pedig a Hídivásár csatlakozott a Borfesztiválhoz, így ünnepelve Szeged 303. születésnapját. A két pandémiás év után, zenei ikonok koncertjeivel, és 200 kézműves kiállítóval tért vissza a már hagyománynak számító programsorozat.
  • Több megemlékezést is tartottak a hétvégén a tragikus autóbalesetben elhunyt Csanki Márk szegedi kenus emlékére. A 19 éves, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes sportolót a teljes sportvilág gyászolja, iskolájában pedig a hétvégén gyertyagyújtással emlékeztek rá.
  • Vörösmarty Mihály eposza, a Zalán futása, egy Petőfi Sándor fordította francia regény, valamint Kosztolányi Dezső öt levele egy fiatal költőtársához – ezeket az írásműveket fogadta örökbe Szajbély Mihály a Somogyi-könyvtárban. 2003 óta hagyomány, hogy Szeged díszpolgára a könyvtár nagy becsben tartott ritkaságai közül választ magának egy-egy kötetet. Általában olyat, ami munkásságához, érdeklődési köréhez köthető.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind