Szeged élen jár, mit tehetnek a katások, nálunk is feltűntek az új rendszámok – Szegedi Híradó 2022. július 13-án

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti híradóját!
Vass Imre

2022. július 13. 19:00

Szeged élen jár, mit tehetnek a katások, nálunk is feltűntek az új rendszámok – Szegedi Híradó 2022. július 13-án

A szerkesztő ezeket ajánlja a Szegedi Híradóból:  

 

  • Többet fizethetnek a villanyért és az áramért azok, akik az átlagfogyasztásnál több energiát használnak. Nekik a fennmaradó részt piaci áron kell megfizetniük. Ezt a mai kormányinfón jelentették be, amit azután tartottak, hogy Orbán Viktor az európai energiaválságra hivatkozva összehívta a minisztereket és kihírdetette az energia-veszélyhelyzetet.
  • Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón azt mondta, azért változtattak a kata szabályain, mert ezt a katás vállalkozók 2/3-a bújtatott foglalkozásra használta fel, azaz csaltak. Az azonban nem derült ki, hogy miért két nap alatt kellett elfogadni egy olyan törvényt, amely több százezer ember életét nehezíti meg. Az ellenzéki politikusok ma folytatták a tiltakozást a módosítás ellen.
  • Több mint 100 gyermek és családja jut meleg élelemhez a szegedi önkormányzat segítségével a nyári szünet alatt. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők június végétől egészen augusztus 30-ig fogyaszthatják el az ebédet három kijelölt iskolában.

 

Nézze meg a teljes adást!