Szabó Sándor: Érdekli az embereket a népszavazási kezdeményezés

Két témában kezdeményeztek az ellenzéki pártok népszavazást, amelynek kiírása érdekében folyamatosan gyűjtik az aláírásokat. Szegeden több helyszínen is várják az aktivisták az érdeklődőket.
Vass Imre

2021. december 28. 20:13

Szabó Sándor: Érdekli az embereket a
népszavazási kezdeményezés

A december 17-én kezdődő akció már indulásakor sikeres volt, hiszen egy hét alatt több mint 54 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

 

– Az Orbán-kormány egyik első intézkedése 2010-ben az volt, hogy az álláskeresési járadékot lecsökkentette, az idejét pedig harmadolta. Arra kérjük az embereket, hogy mondjanak véleményt arról, hogy a járadék idejét három hónapról kilenc hónapra emeljük. Erre azért lenne szükség, mert a koronavírus-járvány alatt, a válság idején megmutatkozott, milyen nagy segítségre van szüksége a bajba jutott embereknek. Nyár óta még mindig többszázezren vannak azok, akik semmiféle ellátásban nem részesülnek – mondta Szeged MSZP-s képviselője.

 

 

Szénási Róbert, MSZP-s önkormányzati képviselő arról beszélt, folyamatosan jönnek a szegediek, biztatják őket, folytassák az akciót. Ha a szükséges 200 ezer aláírás összegyűlik, akkor írható ki a népszavazás erről a két kérdésről, a Fudan-egyetemről és az álláskeresési járadékról.

 

Az aláírásokat itt gyűjtik az ellenzéki pártok a két ünnep között:

 

 

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

Címlapon

mutasd mind